Heinz werkt aan kartonnen ketchup ‘fles’

Iedereen kent de Heinz ketchup-fles wel. Uitgevoerd in glas en verdwijnt zonder statiegeld in de recycling. Heinz streeft ernaar in 2025 al zijn verpakkingen volledig recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken. Dus krijgt ook de ketchup-fles een ‘nieuw jasje’.

Heinz Pulpex Karton

In samenwerking met Pulpex uit Engeland is een prototype voor een papieren ketchup-fles ontwikkeld van 100 procent verantwoorde houtpulp.

Pulpex Logo

Volgens Pulpex is de milieu-impact van de papieren fles aanzienlijk lager dan die van de bestaande glazen fles en natuurlijk ook ten opzichte van een plastic fles. Naar verwachting is de nieuwe fles na gebruik volledig te recyclen via het reguliere oud papier. Het prototype zal eerst uitgebreid worden getest, dus ook of smaak en structuur van de inhoud behouden blijven (vooral na opening). Daarna volgt een uitgebreide marketing- en proefperiode om te zien hoe consumenten op de nieuwe fles reageren. Het zal dus nog wel even duren voordat de ‘fles’ in de schappen bij de supermarkt zal staan.

Bron (bewerkt): Heinz

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK