Estée Lauder ontwikkelt ‘beauty product’ in papieren ‘fles’

Estée Lauder Companies zegt dat het een ‘eerste in de sector’ recycleerbare papieren fles zal ontwikkelen voor het schoonheidssegment door toe te treden tot het Pulpex partnerconsortium.

Pulpex beweert dat het een papieren fles heeft gemaakt van houtpulp met FSC-gecertificeerde hernieuwbare grondstoffen uit verantwoord beheerde bossen. Het consortium, dat is gebaseerd op een samenwerking tussen Pilot Lite Group en Diageo PLC, streeft ernaar dat de fles recyclebaar is in standaard afvalstromen.

De Estée Lauder Companies zullen de mogelijkheid onderzoeken om de Pulpex botteltechnologie op grotere schaal toe te passen op hun merkenportfolio. Tot de merken van Estée Lauder behoren Estée Lauder, Clinique, DKNY en Michael Kors.

Estee Lauder

De onderneming heeft zich onlangs geëngageerd om de hoeveelheid nieuw petroleumplastic in haar verpakkingen tegen eind 2030 te verminderen tot 50% of minder. Daarnaast heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om tegen 2025 te komen tot 100% FSC-gecertificeerde vezelkartons uit bossen en ervoor te zorgen dat meer dan 75% van de verpakkingen recyclebaar, hervulbaar, herbruikbaar, gerecycled of terugwinbaar is.

Stora Enso

Eerder dit jaar ondertekende Stora Enso een exclusieve overeenkomst voor gezamenlijke ontwikkeling voor het gebruik van zijn gevormd vezelmateriaal, dat wordt gemaakt door houtpulp in een vorm te persen in een vormgietmachine, voor de productie van Pulpex-papierflessen. Ondertussen kondigde BASF onlangs aan dat het zou werken aan een eigen, voor levensmiddelen geschikte barrièretechnologie voor Pulpex’ papieren flessen.

Andere leden van het Pulpex-partnerconsortium zijn onder meer Unilever, dat begin 2022 in Brazilië een wasmiddel op basis van papier op de markt wil brengen.

Paboco heeft een soortgelijke technologie van de eerste generatie ontwikkeld voor papieren flessen die een gerecyclede PET- of PEF-barrièrefolie bevatten, die moet worden gescheiden voordat de fles in de recyclingstromen terechtkomt.

Coca-Cola was een van de eerste bedrijven die aankondigden dat zij het prototype van Paboco’s papieren fles zouden uittesten en de prestaties ervan op de markt zouden testen in een poging om een functionele fles te ontwikkelen die in de toekomst 100% recycleerbaar is als papier. Sindsdien heeft Paboco samengewerkt met Proctor & Gamble om een papieren fles te produceren voor haar Lenor-assortiment, dat in 2022 in West-Europa aan een proeftest zal worden onderworpen, en met Absolut als onderdeel van hetzelfde proefproject als Coca-Cola.

Bron: Packaging Europe

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK