Papier Recycling Nederland: in 2020 werd 89% van ons papier gerecycled

Dat staat te lezen op de website van de organisatie die zich bezighoudt met het in kaart brengen van de recycling van niet-verpakkingen van papier en karton, en rapporteert daarover aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarnaast zet PRN zich in voor kwalitatief hoogwaardige inzameling en recycling van oudpapier en -karton.

Ed Nijpels, voorzitter van Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) zegt dat dat hoge percentage een voorbeeld kan zijn voor andere branches. In Europa ligt dat getal gemiddeld op 72%. In 2020 werd in ons land 1.007.000 ton papier verwerkt, waarvan dus 898.000 ton werd ingezameld en gerecycled.

Scheidingswijzer

Dat het nu zo goed gaat, betekent niet dat we achterover kunnen leunen. De inzameling in grote steden blijft achter bij het Nederlands gemiddelde. De vervuiling van het oudpapier neemt toe. En verpakkingsproducenten gebruiken papier steeds vaker als alternatief voor plastic, met als gevolg dat verpakkingen soms minder goed recyclebaar zijn.

Bron: PRN

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK