DigiHandig lanceert smartphone lespakket in Bibliotheek Aanzet

DigiHandig wil de digitale kloof dichten. Daarom introduceren zij tijdens de Week van Lezen en Schrijven een nieuw lespakket over de smartphone en tablet. Het lespakket is vanuit Bibliotheek AanZet in Dordrecht groots gelanceerd via een online uitzending.

Persfoto Lancering Lespakket Digihandig 430x400

Om bij te dragen aan het vergroten van digitale vaardigheden introduceert DigiHandig een innovatief lespakket. Het pakket is speciaal ontworpen om mensen vertrouwd te maken met een smartphone en tablet. Hiervoor werkt DigiHandig samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.Het lespakket is gemaakt en getest in samenwerking met een breed netwerk van bibliotheken en buurthuizen. Nu komt het pakket gratis beschikbaar voor hulporganisaties, zoals bibliotheken, zorginstellingen en gemeenten. Met het pakket kunnen deze organisaties in een handomdraai fysieke workshops organiseren. Declan Mackrodt, Coördinator digitale basisvaardigheden bij Bibliotheek AanZet is dan ook erg te spreken over het lesmateriaal. “DigiHandig is een gave app die nu is doorvertaald naar een strak en fris lespakket. Zo kun je met een veilig gevoel op je eigen apparaat oefenen met bijvoorbeeld de online bibliotheek.”

Het DigiHandig lespakket is kosteloos beschikbaar voor organisaties die zich hard maken voor digitale inclusie en digitale vaardigheden. Meer informatie via www.digihandig.nl/lespakket.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK