EcoPrint na 10 jaar terug – industrie klaar voor duurzaamheid?!

Tien jaar gelden organiseerden Frazer Chesterman en Marcus Timson EcoPrint in Berlijn. Het evenement stond in het teken van duurzaamheid in de grafische industrie. De organisators, inmiddels actief met
FM Future, komen nu met een vervolg. Destijds was het naar eigen zeggen de tijd ver vooruit, maar nu ‘staat duurzaamheid wereldwijd centraal en heeft het een extra impuls gekregen door de huidige energiecrisis‘.

Ecoprint June 6 7 Re Launching 1

Het nieuwe EcoPrint Summit zal op
6 en 7 juni 2023 plaatsvinden in Genève.
‘Be the change’ is het thema dat Chesterman en Timson hebben aangenomen voor de hernieuwde editie van EcoPrint, 10 jaar na de eerste editie in Berlijn. “We vinden het duidelijk, krachtig en persoonlijk, vooral als we het in de context van het milieu plaatsen. Duurzaamheid groeide als onderwerp, maar was nog geen kernpunt. Dat is nu veranderd. Maar er is nog steeds niet één evenement of community in de printindustrie die ons allemaal helpt te begrijpen wat duurzaamheid is, hoe we best practices kunnen integreren in ons bedrijf en hoe we inspiratie kunnen opdoen uit digitale printtechnologie, die onze duurzame prestaties kan helpen. De EcoPrint Summit wordt dat evenement.
De EcoPrint Summit zal fungeren als een brandpunt voor discussie en samenwerking rond een aantal belangrijke kwesties. We hopen dat het zal resulteren in bruikbare resultaten voor printbedrijven, verenigingen, OEM’s, merken en de bredere industrie.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK