Ricoh haalt voor 3e keer Dow Jones Sustainability World Index

Ricoh heeft voor het derde jaar op rij de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) behaald. Deze index is één van de meest gerenommeerde ter wereld op het gebied van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).

Ricoh Dow Jones 1

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is de eerste mondiale duurzaamheidsindex, waarmee bedrijven aan de hand van hun ESG-prestaties worden beoordeeld op duurzaam ondernemen.
De DJSI wordt door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is uiterst grondig: bedrijven moeten veel vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken. 

Ricoh Dow Jones (2)

DJSI beoordeelde dit jaar circa 3500 bedrijven wereldwijd. Hiervan werden er 332 geselecteerd voor de DJSI World Index. Van de 36 bedrijven in de computer- en randapparatuur en kantoorelektronica-industrie, behaalde Ricoh de hoogste score in zeven categorieën: Materiality, Business Ethics, Environmental Reporting, Environmental Policy & Management Systems, Social Reporting, Talent Attraction & Retention, and Corporate Citizenship & Social Contribution.
Ricoh heeft niet alleen een notering gekregen in de DJSI World Index, maar staat ook voor het vijfde jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Ricoh heeft 7 thema’s bepaald, die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN. De 17 Environmental, Social & Governance (ESG) thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group. Ricoh draagt bij aan de SDG’s, met als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK