Konica Minolta is benoemd tot industrieleider in de Dow Jones Sustainability World Index

Konica Minolta is uitgeroepen tot leider in de sector “Technology Hardware & Equipment”* in de Dow Jones Sustainability World Index van 2017. Dit is één van de meest prestigieuze wereldindexeringen voor Environmental, Social and Governance (ESG)-investeringen. Konica Minolta is al voor het zesde achtereenvolgende jaar opgenomen in deze ranglijst van bedrijven die sturen op duurzaamheid.

“Doordat wij wereldwijd meedingen voor deze leidende positie tegen ongeveer 120** andere erg actieve bedrijven, maakt dit resultaat ons buitengewoon trots”, aldus Olaf Lorenz, General Manager International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe. “Het is een erkenning van Konica Minolta als goed presterende wereldspeler op het gebied van corporate social responsibility (CSR) en duurzaamheid.

Met de focus op corporate social responsibility (CSR) heeft Konica Minolta zes essentiële maatregelen opgesteld die zich richten op: milieu, sociale innovatie, klanttevredenheid en productveiligheid, een verantwoorde toeleveringsketen, menselijk kapitaal en diversiteit.

Een drijvende kracht op het gebied van sociale innovatie en duurzaamheid
Konica Minolta heeft als doel om een bijdrage te leveren aan kwaliteitsverbetering van het menselijk leven door bedrijfsmatige activiteiten. Een voorbeeld van deze sociale innovatie is de introductie van nieuwe activiteiten op het gebied van de precisiegeneeskunde. Dit lijkt te leiden tot een doorbraak in de behandeling van kanker. Precisiegeneeskunde maakt het mogelijk medicijnen op maat af te stemmen op de behoeften van de individuele patiënt, en daarmee bijwerkingen te verminderen en de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.

Daarnaast heeft Konica Minolta zichzelf zeer ambitieuze emissiedoelstellingen opgelegd. Eén van deze duurzaamheids-doelstellingen is het streven om voor 2050 de uitstoot van CO2 met 80% te verminderen in de levenscyclus van zijn producten in vergelijking met het niveau van het fiscaal jaar 2005. Afgezien van de reductie van zijn eigen CO2-uitstoot, ondersteunt Konica Minolta ook business partners en andere organisaties om hun CO2-uitstoot te verminderen.

Zes van de 23 categorieën in de Dow Jones Sustainability World Index zijn gewijd aan het milieu. In al deze categorieën behaalde Konica Minolta bijna perfecte scores. Daarnaast behaalde Konica Minolta verdere verbetering van resultaten in nog tien categorieën, vergeleken met vorig jaar. Dit onder andere in de categorieën Customer Relationship Management, Supply Chain Management, Innovation Management, Labor Practice Indicators en Human Capital Development. In negen categorieën was Konica Minolta zelfs in staat om de perfecte score van 100 punten te behalen en daarmee werd het bedrijf benoemd tot leider van de industriegroep, Technology Hardware & Equipment.

 

* Dit is een industriegroep die is samengesteld naar de Global Industry Classification Standard, een internationale standaard die in 1999 is ingesteld door de Amerikaanse financiële dienstverlener S&P en de Amerikaanse indexeerder MSCI. Alle bedrijven in de DJSI World zijn onderverdeeld in 24 industriegroepen.
** Dit is het aantal uitgenodigde bedrijven die zijn gerangschikt onder Technology Hardware & Equipment.

Bijlagen

45 KB png Dow Jones Sustainability Indices.png

Over de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World)
DJSI World ging van start in 1999 en is de eerste wereldwijde index die de financiële prestaties in beeld brengt van grote bedrijven die sturen op duurzaamheid. De Index wordt aangeleverd door de Zwitserse duurzaamheidsinvesteerder RobecoSAM en het Amerikaanse S&P Dow Jones Indices. De Index beoordeelt bedrijfsduurzaamheid op economische, milieutechnische en sociale ontwikkelingen. DJSI wordt zeer gerespecteerd onder institutionele investeerders wereldwijd die CSR-management en duurzaamheid nauwkeurig bekijken. In de loop van de jaarlijkse evaluatie van 2.500 bedrijven over de hele wereld zijn 319 bedrijven op de DJSI-lijst gezet.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK