Durst stelt Pixia aan als Vanguard distributeur

Durst Benelux maakt bekend dat de Vanguard printerserie per 1 januari vertegenwoordigd zal worden door Pixia. Eind 2020 verwierf de Durst Group uit Italië een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Vanguard Digital Printing Systems.

Links Jeroen Van Dortmont Rechts Pedro Overmeer
Links: Jeroen Van Dortmont (Pixia) en
Pedro Overmeer (Durst)

Vanguard Europe heeft haar Europese hoofdkantoor in 2022 geopend in het Italiaanse Brixen, naast het hoofdkantoor van de Durst Group, dat het Amerikaanse moederbedrijf in 2020 overnam. Durst kiest voor Pixia als partner voor distributie. Pixia is een internationale distributeur van grootformaat printers, printmedia, lamineer-, magneet-, en interieurfolies, met verkoopkantoren in Nederland en Duitsland.

Vanguard is in betrekkelijk korte tijd met meer dan 900 installaties marktleider in de VS geworden. Het Amerikaanse businessmodel wordt nu uitgerold over de Europese landen. Vanguard is een fabrikant van printsystemen voor de signage-, decoratie-, industriële- en verpakkingssector. Het productgamma bestaat uit middensegment UV led flatbed printers in het formaat tot 3×2 meter en UV led rolprinters met een mediabreedte van max. 320 cm.

Vangurad Vk300d Hs
Durst Group Building Brixen Italy 1
Durst hoofdkantoor in Italië

“In de laatste jaren is er een groot gat ontstaan tussen het middensegment en de hoogvolume printers. Hierdoor is het voor bedrijven in het middensegment lastig om in volume en prijs aan te blijven haken. Investeren in een printer die 6 jaar geleden even snel is als zijn opvolger, is niet logisch. Alle Vanguard modellen zijn gebouwd op groei en zijn schaalbaar. Binnen een werkdag kan een Vanguard printer geüpgraded worden naar dubbele snelheid, of voorzien van wit- of vernisoptie. Bandingvrije volvlakproducties – want daar gaat het tegenwoordig om – lopen van 30 m2/u op de VR5 serie tot ruim 250 m2/u op de VK modellen”, zegt Pedro Overmeer, Business Development Manager van Durst Benelux.


Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK