PostNL gaat direct-mail niet meer ‘apart’ behandelen

Dat PostNL haar dienstverlening gaat veranderen was al langer bekend. Mark Bonenkamp van Vogelaar BV zocht uit wat die veranderingen gaan betekenen voor met name het direct-mail segment.

Grote Veranderingen Bij Postnl Vanaf 2023 Kl Red

Het belangrijkste is wel dat direct-mail door PostNL niet meer wordt gezien als ‘aparte categorie post’. Dat betekent dat de kosten omhoog gaan, voorheen werd direct-mail van ‘eigen’ tarieven voorzien. Voorheen waren er tarieven voor 0-20 gram, 20-50 gram en 50-100 gram. Nu komt er één tarief voor 0-100 gram.

Daarnaast kunnen direct-mail acties alleen nog op zaterdag worden bezorgd met een zogenaamde ’24 uurs levering optie’. PostNL gaat nog verder met haar maatregelen, zo worden de contracten onder de 100.000 stuks per jaar afgebouwd en worden er geen nieuwe contracten meer afgesloten voor die categorie.

Lees alle maatregelen van PostNL via de website van Vogelaar.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK