Papierindustrie in Duitsland gaat in kosten snijden door hoge energieprijzen

Meer dan de helft van de Duitse papierproducenten reduceren de arbeidstijd van hun werknemers omdat ze de productie gaan verlagen vanwege de hoge energiekosten.

Die Papierindustrie

De Duitse brancheorganisatie ‘Die papierindustrie’ publiceerde begin deze maand een persbericht rondom de maatregelen die de leden voor ogen staan. Winfried Schaur, voorzitter van de vereniging, zegt dat veel bedrijven de hogere kosten niet meer kunnen en/of willen doorberekenen aan hun klanten, er blijft dan weinig over dan de productie te verlagen. Volgens hem heeft dat al sinds mei geresulteerd in een volumedaling onder de leden van ca. 12,5 procent.

Fabriekssluitingen

Schaur vreest dat bij ongewijzigd beleid van de overheid om de kosten te reduceren, uiteindelijk ook fabrieken hun deuren (al dan niet tijdelijk) zullen sluiten. De maatregelen die tot nu toe door de Duitse overheid zijn genomen, zouden volgen Schaur niet voldoende zijn.

Lees het volledige persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK