BVDM: Dalende resultaten in Duitsland

BVDM, het Duitse KVGO, hield onlangs haar jaarlijkse branche-enquête onder haar leden. Het jaar 2021 werd gezien als het jaar van herstel na de coronapandemie. Maar 2022 heeft door de situatie in Oekraïne dat herstel voor velen teniet gedaan.

Het BVDM zegt vanuit de enquête dat binnen vrijwel alle sectoren en bedrijfsgroottes de winstverwachtingen voor 2022 lager zijn.

Er deden een kleine 240 bedrijven mee aan de vijfde BVDM-enquête in relatief korte tijd.

Vooral de energiekosten en andere kosten onder invloed van zowel energie als algemene inflatie, vormen een existentiële bedreiging voor het voortbestaan van veel bedrijven. De organisatie zegt dat faillissementen en bedrijfssluitingen zullen volgen als er niet snel hulp wordt geboden. Dat zou ook de stabiliteit van verschillende waardeketens aantasten tot en met zelfs krantendrukkerijen.

BVDM CEO Dr. Paul Albert Deimel zegt dat ingrijpen nu al moet en niet pas in maart 2023. De Duitse overheid zou een eenmalige compensatie in december hebben aangeboden, maar deze zou volstrekt onvoldoende zijn om bedrijven blijvend te kunnen openhouden.

Bron: BVDM

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK