Nieuwe ‘printmodus’ voor Jet Press 750S High Speed Model

De evolutie van de Jet Press 750S zet zich voort met de toevoeging van een nieuwe ‘High Value’ modus en een grotere stapelhoogte voor invoer en levering. (Partnerbijdrage).

Fujifilm Jet Press 750s Hsm

Sinds Fujifilm de oorspronkelijke Jet Press 720 in 2011 lanceerde, zijn verbeterde modellen en verbeterde functionaliteit een voortdurend kenmerk van de ontwikkeling ervan. Van de lancering van de Jet Press 720S in 2014, tot de komst van de Jet Press 750S in 2018 en het Jet Press 750S High Speed Model in 2021. Meer dan tien jaar na de eerste introductie van Fujifilm’s B2 vlaggenschip, is Fujifilm blijven luisteren naar de eisen van de markt en de behoeften van zijn klanten om de Jet Press nog veelzijdiger en flexibeler te maken, zodat deze kan worden gebruikt voor een groter aantal printopdrachten, naast zijn bekende vermogen om de ultieme, toonaangevende printkwaliteit te produceren.

Nieuwe High Value-modus

Daarom introduceert het bedrijf een nieuwe High Value-modus, die een derde productieoptie biedt naast de reeds beschikbare modi High Quality en High Performance. De nieuwe High Value modus ligt tussen de Jet Press-modi High Quality en High Performance in. Hij drukt met dezelfde resolutie als de High Quality mode (1200 x 1200 dpi native resolutie), maar zonder de noodzaak van de rapid coagulation primer (RCP). Dit tussenniveau is ideaal voor toepassingen die niet de allerhoogste kwaliteit vereisen die de Jet Press High Quality modus kan produceren, en omdat er geen RCP wordt gebruikt, zijn de gebruikskosten lager, wat de gebruikers nog meer flexibiliteit biedt.

Verhoogde stapelhoogte voor toevoer en levering ten gunste van verpakkingsverwerkers

Naast de nieuwe High Value-modus introduceert Fujifilm nu ook de optie van grotere stapelhoogtes voor toevoer en levering op de Jet Press 750S, wat meerdere productievoordelen oplevert voor zowel commerciële drukkers als drukkers van vouwkartonnen verpakkingen. De extra hoogte van 300 mm betekent dat 1000 extra vellen vouwkarton van 300 µm (een toename van 37%) kunnen worden gebruikt. Dit heeft ook het bijkomende voordeel dat de non-stop productietijd toeneemt tot meer dan een uur voor vouwkarton en tot meer dan twee uur voor dunnere commerciële materialen.

Zowel de High Value Mode als de opties met verhoogde capaciteit zullen vanaf begin 2023 beschikbaar zijn.

Taro Aoki, Head of Digital Press Solutions, Fujifilm Europe, zegt hierover: “Drukkerijen hebben behoefte aan flexibiliteit. Ze moeten zich van de ene dag op de andere kunnen aanpassen aan de snel veranderende en vaak onvoorspelbare eisen van de markt. Met de toevoeging van de High Performance-modus aan de Jet Press vorig jaar, waren we in staat om de voordelen van twee persen in één aan te bieden, zodat gebruikers kunnen pivoteren tussen werk van zeer hoge kwaliteit in kleine oplagen en werk voor de massamarkt in langere oplagen. Nu, met een derde High Value-modus en de mogelijkheid om hogere volumes non-stop te drukken, bieden we onze klanten nog meer flexibiliteit, allemaal binnen één machine.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK