Geslaagde Vakbeurs voor de Creatieve Industrie

Vakbeurs 2014 024De eerste editie van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie is een succes. De beurs in Hardenberg trok op 11, 12 en 13 maart in totaal 5.924 bezoekers. ‘Een keurige score voor een eerste editie’, zo zei een tevreden beursorganisator Robert Hoelen. ‘Een inspirerende eerste editie van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie. We mochten doelgerichte bezoekers begroeten, waarbij de bredere opzet van de beurs ook nieuwe branches aantrok.  Met 104 exposanten, bijna 6000 bezoekers en veel positieve reacties zijn er meer dan voldoende aanknopingspunten voor een tweede editie, die plaats zal vinden in 2016.’

Gewaagd beursconcept
Waar het vorig jaar nog een echt grafische vakbeurs was, met een deel uit de sign-industrie, heeft de beursorganisatie de stap gewaagd om het beursconcept definitief om te gooien en de hele communicatie-maakindustrie een podium te geven. Daardoor bood de beursvloer een mix van innovatieve sign-producties, inventieve print- en grafische nabewerkingstoepassingen en web-to-print toepassingen. Onder de ruim honderd standhouders waren grote stands (Canon, Amstel Graphics , Drukwerkdeal.nl), maar ook lettergieters, handboekbinders, de klassieke kalenderwedstrijd, maar ook de nieuwste autobelettering trok de aandacht, net als textieldruk, kleurrijke bannerproducties van grootformaat inkjetprinters, etc.

Creatieve industrie
Voor het eerst wordt de grafische industrie hier gezien als onderdeel van de creatieve industrie en is de drukker een producent van communicatiemiddelen. Voor verstokte grafici is dat nog steeds wennen, maar voor wie graag deel uitmaakt van de communicatie-industrie is het een verademing. Het enige dat niet is veranderd, is de gratis catering en het hoge ‘meet en greet’ karakter van deze beurs, wat het sowieso tot een aangenaam netwerkevenement maakt, zowel voor drukkers, sign-bedrijven, de verpakkingsindustrie en marketing-communicatie professionals. Voor herhaling vatbaar dus, en dat gebeurt dus ook; de tweede editie van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie is gepland voor 2016. Hopelijk dan ook met meer 3D-printtoepassingen?

2015: Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign
Volgend jaar is het eerst weer tijd voor de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign, die vindt plaats op 10,11 en 12 maart in de Evenementenhal Gorinchem. ‘We krijgen momenteel al volop inschrijvingen binnen voor dit evenement’, zegt Hoelen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK