Durst Group neemt Aleph over

De Durst Group heeft Aleph SrL overgenomen, een pionier in duurzame digitale oplossingen voor textiel en binnen- en buitendecoraties. Met deze strategische zet versterkt Durst Group zijn positie op het gebied van watergebaseerde en duurzame printtechnologieën verder. 

Aleph, opgericht in 2000 in Lurate Caccivio (Como, Italië), is de afgelopen 20 jaar geëvolueerd van een softwarehuis en distributeur van textielverbruiksartikelen naar een onafhankelijke fabrikant van innovatieve machines voor digitaal printen op waterbasis. In 2017 betrad Wise Equity het kapitaal van Aleph met het Wisequity IV-fonds, samen met de drie historische ondernemers Alessandro Manes, Roberto Manes en Roberto Temperini, om het progressieve internationaliseringstraject te ondersteunen, met als doel zichzelf te positioneren in speciale toepassingen in zowel de textielindustrie als in de textielindustrie. en aangrenzende sectoren zoals het printen van reclameborden. Tegenwoordig genereert het bedrijf meer dan 60% van zijn omzet in het buitenland, in meer dan 20 landen.

Durst

“We zijn verheugd om Aleph te verwelkomen in de Durst-familie”, aldus Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van Durst Group. “Hun expertise in duurzame, op water gebaseerde toepassingen, hun software voor hoogwaardig textiel en hun creatieve oplossingen voor het printen van posters op waterbasis sluiten perfect aan bij onze visie om de grenzen van digitale printtechnologie te verleggen. Samen zullen we onze markt versterken positioneren, ons productportfolio uitbreiden en de waarde voor onze wereldwijde klanten vergroten.”

“Samenwerken met Durst Group markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Aleph”, zegt Alessandro Manes, CEO van Aleph SrL. “Onze gedeelde passie voor technologische innovatie, het streven naar uitmuntendheid en de toewijding aan echte duurzaamheid bepalen deze samenwerking. Samen hebben we de mogelijkheid om aanzienlijke vooruitgang te boeken in de sectoren digitaal textiel, exterieur en interieurdecoratie.”

“We zijn er erg trots op dat we Aleph hebben mogen begeleiden tijdens deze jaren van transformatie van distributeur naar machinefabrikant”, zegt Valentina Franceschini, Senior Partner bij Wise Equity. “Tegenwoordig heeft Aleph, onder de leiders op het gebied van duurzame innovatie, belangrijke doelen bereikt op het gebied van organisatie, productassortiment en technologische ontwikkeling, en we zijn ervan overtuigd dat Durst de ideale partner is om het groeitraject voort te zetten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK