Kinderpostzegelactie 2023 van start met eerste bestelling door Olcay Gulsen en Ruud de Wild

Presentator en ondernemer Olcay Gulsen en radio-dj en kunstenaar Ruud de Wild gaven op 27 september het startsein voor de 75e kinderpostzegelactieweek. In LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen deden zij de eerste bestelling.

Kinderpostzegels steunt dit jaar met het thema ‘Laat ieder kind meedoen’ de steeds grotere groep kinderen die aan de zijlijn staat door problemen thuis. Vanaf vandaag gaan 130.000 basisschoolkinderen van deur tot deur om deze kinderen te helpen. De actieweek loopt tot en met woensdag 4 oktober 2023.

Voordat Gulsen en De Wild hun bestelling plaatsten, voltooiden ze samen met kinderen van de school Kindcentrum Balans uit Den Haag een levensgroot kinderpostzegelvel van 17.000 LEGO stenen. Dat postzegelvel werd de afgelopen weken gebouwd door basisschoolleerlingen uit heel Nederland. LEGO siert dit jaar de kinderpostzegels. “Fantastisch om te zien dat we allemaal, letterlijk en figuurlijk, een steentje kunnen bijdragen om ieder kind te laten meedoen,” aldus Gulsen. “Het thema ‘Laat ieder kind meedoen’ gaat me persoonlijk aan het hart. Ik weet hoe het is om als kind te maken te krijgen met problemen thuis. Je komt in een isolement terecht, en op school kun je je hoofd er niet bij houden. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat er steun is voor deze kinderen. Zodat ook zij weer kunnen meedoen. Daarom roep ik iedereen op: koop iets leuks of doe een donatie tijdens de kinderpostzegelactie!”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK