Delpher.nl uitgebreid met 343 tijdschrifttitels

De Koninklijke Bibliotheek heeft 113.000 afleveringen van 343 tijdschrifttitels aan Delpher.nl toegevoegd. Onder de nieuw gedigitaliseerde titels bevinden zich een kleine 2800 afleveringen van Vrij Nederland, ruim 1600 afleveringen van De Groene Amsterdammer en vroege edities van Libelle en Margriet.

Oude Groen Amsterdammer

Delpher is het platform van de KB waarop miljoenen historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften voor iedereen digitaal doorzoekbaar zijn.

Van Vrij Nederland zijn nu de edities die zijn verschenen van 1946 tot en met 1994 op Delpher beschikbaar gemaakt. De afleveringen van na 1969 zijn alleen te raadplegen in de leeszaal van de KB. Dit vanwege auteursrecht-afspraken met rechtenorganisaties van schrijvers en beeldmakers. Delpher had eerder al de Vrij Nederland-edities die verschenen tussen augustus 1940 en 1946 gedigitaliseerd. Van De Groene Amsterdammer zijn alle 1614 afleveringen uit de periode 1925-1960 vrij toegankelijk op Delpher.

Lees verder bij INCT

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK