DS Smith investeert in drie Duitse vestigingen, maar Berlijn gaat dicht

DS Smith gaat de productie concentreren in drie Duitse fabrieken in Nördlingen, Arenshausen en Arnstadt. De Berlijnse vestiging gaat dus dicht.

Ds Smith

DS Smith gaat 120 miljoen euro investeren in zowel uitbreidingen als moderniseringen in de drie bestaande fabrieken. De insteek is vooral om de capaciteit aldaar uit te breiden in met name golfkarton. Ook wordt een volledig geautoma-tiseerd hoogbouwmagazijn in Nördlingen gerealiseerd. Van de 120 miljoen euro wordt het meeste geld besteed in Nördlingen. Arenshausen en Arnstadt worden verbeterd met respectievelijk 34 miljoen euro en 9 miljoen euro. Het geld wordt voornamelijk besteed aan moderne verwerkingsapparatuur.

Volgens ingewijden zou de fabriek in Berlijn niet meer rendabel zijn.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK