P5 TEX iSUB-printer ontvangt OEKE-TEX inktcertificering

Durst heeft een inktcertificering ontvangen voor de P5 TEX iSUB-printer. De inkten voldoen aan het zogenaamde ‘Eco Passport by OEKO-TEX’.

OEKO-TEX® bestaat uit onafhankelijke testinstituten voor textiel en leer in Europa en Japan, met kantoren in meer dan 70 landen. We werken samen om testmethoden te ontwikkelen en grenswaarden te definiëren, die de basis vormen van onze vertrouwde normen.

Durst P5 Tex Isub

Durst zegt dat de P5 TEX iSUB-printer tot 50% energie bespaart, in vergelijking tot persen met een traditioneel proces met ‘warmte’. Dat zou volgens de fabrikant worden gerealiseerd door middel van ‘inline fixatie-
technologie’.

Durst in het persbericht: “De contactloze iSUB-technologie zorgt voor kleurconsistentie over de gehele afdrukbreedte en voor scherpte van details in afbeeldingen en tekst, ook vervagen of uitlopen van kleuren wordt vrijwel geëlimineerd. Bovendien biedt de multiroll-functie een voordeel bij het verwerken van media, waardoor een snelle mediawissel door één medewerker mogelijk is.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK