Spring naar content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Drupa omschrijft vier trends centraal in aanloop naar 2020

Drupa zet een aantal voor de hand liggende trends neer die centraal zullen staan tijdens de komende Drupa editie juni volgend jaar.

drupa-vlaggenPersfabrikanten gaan door met het aan elkaar koppelen van allerlei bedrijfsprocessen, en maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI).

Bedrijfsmodellen en samenwerking tussen machinebouwers, klanten en andere industriële spelers veranderen snel en leiden naar een platformeconomie.

In de wereld van vandaag zijn klanten de klok rond online. De print- en media-industrie moet zich aanpassen aan de veranderende behoeften van de geconnecteerde klant.

Een groeiend milieubewustzijn, strengere regelgeving en eindige hulpbronnen vereisen de overgang naar een circulaire economie. De grafische en papierindustrie ontwikkelt al lang passende oplossingen, die in de toekomst aan een snel groeiende vraag hieromtrent kunnen voldoen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

2 reacties

 1. Arno Nym op 02/10/2019 om 11:45

  Ik lees (bijv. hier), zie en hoor nu steeds vaker de term Artificial Intelligence (AI) in de drukwerkwereld opduiken.

  Is het journalistiek gezien niet een tof onderwerp om je als blokboek in vast te bijten?

  Kunstmatige intelligentie heeft namelijk voor verschillende mensen/kenners verschillende betekenissen, lees: Van neurale netwerken die op magische wijze zelf dingen (bij)bedenken, zoals Adobe Photoshop nu gebruikt in z’n nieuwe afbeelding-upscale, tot intelligent gekoppelde databases die zonder menselijke ingreep handelen en nog veel meer. Het tweede voorbeeld is voor velen een algoritme te noemen en heeft het voor velen niet al te veel te maken Ai.

  Ofwel; Wat is het voor verschillende mensen en vooral, wat is het voor grafische bedrijven.. En, al helemaal leuk, maar geen idee of je dat voor elkaar krijgt, omdat het nog in z’n kinderschoenen staat; wat doen grafische bedrijven er nu al mee.

  Dát is leesvoer dat ik persoonlijk, naast wat blokboek nog meer uitbrengt, best interessant vind, omdat het twee dingen combineert die mij aanstaan en allebei in een drastische verandering/stroomversnelling zitten.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll naar boven