JAJA sticker mag van rechter in hoger beroep

Het Parool meldde vanochtend dat de rechter uitspraak had gedaan in het voordeel van de gemeente Amsterdam in de zaak rondom de JAJA sticker. De uitspraak was door de rechtbank meermalen uitgesteld.

De volledige onderbouwing is nog niet in bezit van de redactie, maar er heerst bij de verschillende branche gerelateerde organisaties alom teleurstelling. Miguel Delcour heeft vanmiddag een persverklaring op de eigen KVGO website gepubliceerd.

GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck (duurzaamheid) was blij met de uitspraak. In Het Parool zei ze: “Huishoudens zonder sticker besparen zo’n 33 kilo papier per jaar. Ik verwacht dat dit andere gemeenten aanmoedigt om snel het Amsterdamse voorbeeld te gaan volgen.”

De kans dat meer gemeentes nu snel zullen volgen is aanzienlijk groter geworden door de uitspraak in Amsterdam. Juristen bekijken wat er na deze uitspraak nog mogelijk is.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK