JAJA sticker mag van rechter in hoger beroep

Het Parool meldde vanochtend dat de rechter uitspraak had gedaan in het voordeel van de gemeente Amsterdam in de zaak rondom de JAJA sticker. De uitspraak was door de rechtbank meermalen uitgesteld.

De volledige onderbouwing is nog niet in bezit van de redactie, maar er heerst bij de verschillende branche gerelateerde organisaties alom teleurstelling. Miguel Delcour heeft vanmiddag een persverklaring op de eigen KVGO website gepubliceerd.

GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck (duurzaamheid) was blij met de uitspraak. In Het Parool zei ze: “Huishoudens zonder sticker besparen zo’n 33 kilo papier per jaar. Ik verwacht dat dit andere gemeenten aanmoedigt om snel het Amsterdamse voorbeeld te gaan volgen.”

De kans dat meer gemeentes nu snel zullen volgen is aanzienlijk groter geworden door de uitspraak in Amsterdam. Juristen bekijken wat er na deze uitspraak nog mogelijk is.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK