Drukwerkdeal stopt met Lock3 ‘virusdodend middel’

Drukwerkdeal.nl heeft na slechts een week de folder- en flyerproducten uit de handel gehaald die zijn bewerkt met het Lock3 ‘virusdodend middel’ van Varcotec. Dat zou ervoor moeten zorgen dat 99,5% van alle bacteriën en virussen sterven die op het drukwerk terechtkomen.

Vorige week maakte Drukwerkdeal.nl nog bekend dat het als eerste in Nederland drukwerk heeft vervaardigd met deze technologie van het Duitse bedrijf Varcotec Gmbh. Printmedianieuws besteedde er uitgebreid aandacht aan. Hans Schoolenberg reageerde door te stellen dat de WHO al had aangegeven dat gedrukte of geprinte producten geen drager van Covid-19 zou kunnen zijn. Daarover bestaan diverse meningen.

Drukwerkdeal ging na een testperiode met Varcotec in zee. Drukwerkdeal directeur Haico Meijerink: “Met het oog op vertraging van de verspreiding van het coronavirus. Griepvirussen kunnen overal op blijven zitten. Handvatten, deurklinken, verpakkingsmateriaal en dus ook flyers en folders. Daarom bieden wij onze klanten sinds kort de mogelijkheid om die extra te laten bewerken met Lock-3.” Virussen zouden na behandeling sterven.

Ook Grafisch-Nieuws publiceerde al een hele reeks bedenkingen

Voldeed toch niet, aantal bewerkte orders gering

Vrijdagmorgen kreeg de veronderstelde primeur voor het bedrijf uit Deventer echter een vervelende wending. PR-man Lourens Scholing van Drukwerdeal.nl in de krant De Stentor: “Wij ontvingen gisterenavond uit Duitsland geluiden dat de grondstoffen voor de antivirale flyers en folders niet voldoen aan onze hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen. Daarom hebben we besloten deze producten met onmiddellijke ingang van de site te verwijderen.”

Er is contact opgenomen met de klanten die hun bestellingen (ca. 30) al (deels) geleverd hadden gekregen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK