‘Gedonder’ over antimicrobiële lak

Grafisch Nieuws deed afgelopen week uitgebreid verslag over het al dan niet bewezen effect van een antimicrobiële laklaag over een aantal printproducten die al dan niet bescherming zouden bieden tegen het Covid-19 virus.

varcotec-logoPrintmedianieuws deed uitgebreid verslag omtrent de laklaag Lock3, die door Varcotec uit Stuttgart werd ontwikkeld, en ook direct door een aantal online partijen in Europa werd aangeboden binnen een aantal producten. Grafisch Nieuws deed verder onderzoek en talloze deskundigen (helaas niet bij naam genoemd) gaven hun mening. De oproep naar EuPIA (de European Printing Ink Association) is in ieder geval terecht, hopelijk dat zij een einde kunnen maken aan de discussies die omtrent dit onderwerp zijn ontstaan.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK