Drukwerkdeal.nl organiseert voor de tweede keer Print & Inspire

Waar vind je sprekers van wereldniveau, gratis marketingworkshops en het beste wat print in 2018 te bieden heeft bij elkaar? Op de tweede editie van Print & Inspire, het exclusieve klantevenement van Drukwerkdeal.nl. De online drukker verwelkomde op 6 november meer dan duizend partners en resellers in DeFabrique in Utrecht, voor een dag inspiratie met een persoonlijke touch. Een kleine terugblik.

In gesprek met het publiek

Algemeen directeur Haico Meijerink trapt het programma af met zijn welkomstwoord, waarin hij vooral de bijzondere band tussen Drukwerkdeal.nl en zijn klanten benadrukte. Vervolgens was het de beurt aan commercieel directeur Martijn Jansen. Tijdens zijn interactieve keynote waarbij de aanwezigen via een app kon reageren op stellingen, ging Jansen het gesprek aan met het publiek. Zij gaven hun mening over Drukwerkdeal.nl, productontwikkeling en ‘first-class service’.

Klanten ontmoeten Drukwerkdealers

Na de aftrap was het voor de bezoekers tijd om de ruimte te ontdekken. De meesten begonnen hun dag in Loods 8, waar de verschillende klantenserviceteams van Drukwerkdeal.nl klaarstonden. Een unieke kans voor bezoekers en klanten om eindelijk de personen te leren kennen die ze normaal alleen via telefoon, chat of e-mail spreken.

 

In diezelfde ruimte stonden er de hele dag door lange rijen voor de trailer van Hip3D, waar de genodigden gratis een 3D-scan van zichzelf konden laten maken. Vanuit de rij hadden de wachtenden een goed uitzicht op What’s In The Box: een zeecontainer waarin gedurende de hele dag vijf bijzondere klanten van Drukwerkdeal.nl een uur lang konden exposeren met hun werk. Van de stadskaarten van Kunst in Kaart, via de papierkunst van Vera van Wolferen, tot de bijzondere voetbalfotografie van NED X1: de pop-up expositieruimte verraste iedere keer weer.

 

## Printart

Drukwerkdeal.nl staat natuurlijk bekend om de flyers, visitekaartjes en posters. Maar de internetdrukker laat graag zien dat het meer te bieden heeft. Daarom stak het bedrijf veel moeite in de aankleding van de ruimte. De levensgrote (en functionerende) schemerlampen van Re-Board, waren een publieksfavoriet, het kartonnen park bij de klantenservicemedewerkers verraste en niemand liep onopgemerkt voorbij aan de met bedrukte paraplu’s gevulde kandelaar.

 

## De nieuwste producten en alle materialen

De productontwikkelaars van Drukwerkdeal.nl stonden de hele dag klaar om vragen over het productaanbod te beantwoorden. Of je nu meer wilde weten over de leveringsmogelijkheden van flyers, de diktes van het plaatmateriaal of in hoeveel kleuren je ijskrabbers kunt laten bedrukken: hier haalde je persoonlijk het antwoord op.

 

## Workshops van marketingspecialisten

Drukwerkdeal.nl helpt zijn klanten succesvol te zijn. Niet alleen met drukwerk, ook met marketing. Daarom gaven de marketingspecialisten van Drukwerkdeal.nl gedurende de hele dag workshops. Tom Pillen en Inez Bijsterbosch vertelden in de ochtend hoe je scoort met SEO en SEA. Lonieke Schepers, Lourens Scholing en Lonneke Verhoef deden uit de doeken hoe Drukwerkdeal.nl designers elke week iets waardevols biedt met het e-mailprogramma FreebieFriyay. En tot slot verklapten Robin Bosch en Michiel Belder hoe je jouw doelgroep op social media kunt bereiken en activeren.

 

## Sprekers van wereldniveau

De belangrijkste spreker van de dag was Huib van Bockel. De voormalig marketingmanager van onder andere MTV en Red Bull vertelde hoe je met jouw marketing je klanten iets waardevols kan bieden en zo je merk transformeert naar een sociaal merk. Andere sprekers van formaat waren onder andere Antal de Waij die vertelde over de rol van content in je marketingmix, Karl Raats vertelde hoe je je eigen creativiteit aanboort en René van Eck over hoe hij zijn drukkerij transformeerde naar communicatiebureau.

Peter Villevoye is een graag geziene gast bij Drukwerkdeal.nl. En er gaat geen Print & Inspire voorbij zonder de Adobe-expert. Met goede reden: zijn drie sessies waarin hij al Adobe’s geheimen over Photoshop, Illustrator en InDesign uit de doeken doet, waren allemaal afgeladen.

 

Om half zes beklom Meijerink als laatste het podium om de gasten te bedanken voor een prachtige dag. De donuts in Drukwerkdeal.nl-kleuren waren op, de bezoekers hadden samen vele honderden kilometers in de benen zitten en de laatste slingers werden opgeruimd.

Ook geïnteresseerd in wat Drukwerkdeal.nl zijn partners te bieden heeft? Bel met Tom Freriks: 088 88 55 201.

Drukwerkdeal.nl kijkt terug op een fantastisch klantevenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK