Drukkerij Hassink in Tubantia

In Tubantia dit weekend een prettig interview met Loes en Tom Hassink. Zij vertellen over hun Drukkerij Hassink uit Haaksbergen, dat na enkele moeilijke jaren switchte van handelsdrukwerk naar verpakkingsdrukwerk. Met groot succes.

Hassink Haaksbergen

Drukkerij Hassink is de oudste drukkerij van Twente en werd in 1902 opgericht. In 2003 kozen Loes en Tom er samen met hun vader voor een koers richting verpakkingen in te zetten. Die beslissing werd vooral ingegeven door de afnemende vraag naar handelsdrukwerk en de opkomst van internetdrukkers, die met uiterst scherpe prijzen de concurrentie aangingen. Uit het artikel: “Ze richtten zich vooral op producenten van voedingsmiddelen en dat is goed gelukt. Op de klantenlijst staan nu bekende merken als: Heks’nkaas, Johma, Foppen en Neuteboom. Hassink maakt en bedrukt sleeves, dat zijn kartonnen bandjes die om bijvoorbeeld verpakkingen van magnetronmaaltijden en salades zitten. Verder maakt en bedrukt het bedrijf ook kartonnen doosjes, enveloppen en fruitbakjes.” De omzet van deze activiteiten bedroeg in 2020: 5,3 miljoen euro.

Beeldbron: uit de bedrijfsfilm van Drukkerij Hassink

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK