Druckhaus Mainfranken installeert eerste Scodix Ultra 6000 SHD in Europa

De Scodix Ultra 6000 SHD is een high-end veredelingsmachine voor specifieke toepassingen waarbij de high-end eindkwalitiet van printproducties voorop staat. Druckhaus Mainfranken is onderdeel van de FLYERALARM-familie.

Scodix Ultra 6000

Het bedrijf noemt de transformatie van afwerkproductiviteit als belangrijkste redenen voor aankoop. Druckhaus Mainfranken is een toonaangevende leverancier van drukoplossingen voor kleinere hoeveelheden van een breed scala aan drukwerk, een positie die het al bijna twee decennia bekleedt en die het als een van de belangrijkste onlinedrukkers in Europa handhaaft. De Ultra 6000 SHD zal worden geïnstalleerd in de fabriek in Marktheidenfeld, één van de vijf vestigingen in Duitsland, waar middelgrote en grote klanten worden bediend met visitekaartjes, postkaarten, enveloppen en nog veel meer van topkwaliteit.

Ulrich Stetter
Ulrich Stetter, CEO van Druckhaus Mainfranken

“Met onze snelle turnarounds kiezen onze klanten ervoor om de exacte hoeveelheden on-demand te bestellen,” stelt Ulrich Stetter, CEO van Druckhaus Mainfranken, “Naarmate de bestelhoeveelheden dalen, stijgt de frequentie van het ontvangen van orders. De productiviteit van Scodix komt overeen met deze vraag naar meer kleinere oplagen, wat van vitaal belang is aangezien onze klanten voortdurend op zoek zijn naar meer ontwerpmogelijkheden om hun drukwerk te laten opvallen.”

Optische effecten

Scodix Cast&Cure maakt bijvoorbeeld interessante lichteffecten en hoogwaardige optische effecten mogelijk door een patroon in het gelakte oppervlak te de-embosseren, wat klanten aanmoedigt om te innoveren en invloedrijke ontwerpen en producten te creëren.

“Druckhaus Mainfranken (onderdeel van de FLYERALARM familie, red.) vertrouwt erop dat het zijn klanten innovatieve producten van hoge kwaliteit in de kortst mogelijke tijd kan leveren en tegelijkertijd een robuuste en flexibele productieworkflow in evenwicht houdt”, aldus Franz Repp, President Scodix EMEA. “Het is een geweldige indicatie van de waarde van Scodix om zo’n pionier als klant te hebben en hen te ondersteunen in hun reis om Scodix-verfraaiingen toe te voegen aan meer van hun mainstream drukwerk.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK