DHL opent vestiging op Schiphol

DHL Global heeft zijn nieuwe warehouse en hoofdkantoor geopend op Schiphol. Met een feestelijke lichtprojectie werd de nieuwe hoofdzetel van DHL’s expeditietak geopend in het bijzijn van klanten en wethouder Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer.

Als grootste luchtvrachtexpediteur voegt DHL belangrijke nieuwe faciliteiten toe aan het luchtvrachtarsenaal van Schiphol. Daarmee draagt DHL direct bij aan de belangrijke vrachthubfunctie van onze nationale luchthaven voor de Nederlandse economie.

Dhl Nl Core Pr 01192024

De opslag- en crossdockactiviteiten gaan plaatsvinden in een warehouse van 23.000 m2, met 38 docks waarvan er twee uitgerust zullen worden met een 20-foot-docklift. Er zijn speciale faciliteiten met ruimtes voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, temperatuurgecontroleerde perishables en life sciences goederen. De nieuwbouw is uitgerust met een modern kantoorgedeelte van 3.600 m2 dat de hoofdvestiging van DHL Global Forwarding in Nederland vormt. De nieuwbouw voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen en is BREEAM Excellent gecertificeerd. Het gehele pand is gasloos, volledig geïsoleerd met duurzame houten accenten in de gevelbekleding en heeft zonnepanelen die het gebouw voorzien van energie. 

De komende weken verhuizen de laatste activiteiten vanuit de oude vestiging op de nabijgelegen Prestwickweg waar het bedrijf bijna 30 jaar gevestigd was.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK