City guide voor Helmondse toeristen

HelmondWie deze zomer nog een leuke bestemming voor een stedentrip zoekt, hoeft niet verder te zoeken: Helmond zet met een eigen city guide volop in op toerisme. Het toeristenboekje met plattegrond was een duidelijke wens van de gemeente. De gids is gedrukt in het Nederlands, Engels en Duits.

Met de city guide kunnen bezoekers aan de stad gemakkelijker de hoogtepunten vinden. Het Eindhovens Dagblad bericht: “Niet een van de genoemde bedrijven, festivals of musea heeft betaald voor de publiciteit in de city guide. Al werd het boekwerkje wel gefinancierd met de opbrengsten uit de toeristenbelasting.” Leo Grunberg, directeur van Helmond Marketing, geeft in het artikel aan dat er vooral vanuit de horeca en culturele sector de nadrukkelijke wens kwam om een meertalige folder uit te brengen. “Zeker in het Duits. Als stad adverteren we rond de feestdagen en in de vakanties al in Duitsland. Daar moeten we met zijn allen nog meer op inzetten. Echt een groeimarkt.”

Er zijn tot nu toe 4.000 exemplaren van de Helmondse toeristengids gedrukt. De gidsen zijn verkrijgbaar bij VVV Helmond en worden verspreid door Helmond en omgeving.

Bron: ED.nl

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK