City: Nieuw onafhankelijk huis-aan-huisblad in Amsterdam

Amsterdam krijgt een nieuw wekelijks huis-aan-huisblad onder de naam: City. Het betreft een moderne magazine-achtige krant met onafhankelijke journalistieke informatie, mogelijk gemaakt door een aantal aangesloten retailpartners.

City onderscheidt zich van andere huis-aan-huisbladen door een eigentijdse aanpak. De partners maken het mogelijk een modern en toegankelijk magazine-achtige krant te lanceren, met hart voor de stad. City wordt gedrukt door Koninklijke drukkerij Em. de Jong in ‘heatset’, waardoor de kwaliteit ten opzichte van andere huis-aan-huiskranten beter is.

City is het antwoord op het Amsterdamse beleid om de verspreiding van folders te reguleren. H.A.H. Retail Uitgeverij heeft de ambitie om City ook in andere steden uit te brengen, waar gewijzigde regels gaan gelden voor de bezorging van reclamedrukwerk. Hierdoor ontstaat mogelijk een landelijk netwerk van hyper lokale huis-aan-huis- bladen, dat een belangrijke impuls gaat geven aan lokale journalistiek.

Het productieproces van City is duurzaam. In Nederland wordt 85% van het oud papier ingezameld en hergebruikt. Dat maakt papier tot één van de meest duurzame producten die er bestaat. In Europa zorgen papierfabrikanten ervoor dat er meer bomen worden herplant dan er gebruikt worden voor de productie van papier. Dit betekent in de praktijk dat er jaarlijks bos bij komt.

In Amsterdam verschijnt City in vier lokale edities met in elke editie nieuws en informatie uit de verschillende stadsdelen. City speelt in op het dagelijkse leven van de moderne Amsterdammer die zich meer en meer wereldburger in zijn stad voelt. Verder is er in City aandacht voor duurzaam leven in de stad, en is er volop ruimte voor actuele aanbiedingen van de retailpartners.

  • City wordt wekelijks bezorgd bij 318.000 Amsterdamse huishoudens en heeft een omvang van 48 pagina’s.
  • City is een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij, onderdeel van de groep Emiel De Jong uit Baarle-Nassau.
  • Partners van City zijn de retailorganisaties: Blokker, Kruidvat, Dirk van den Broek en Seats and Sofas.
  • City wordt geproduceerd door het Amsterdamse mediabedrijf Trusted Media Publishers van Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

1 reactie

  1. Ria de Ruijter op 01/10/2018 om 13:29

    Ik wil deze krant niet in mijn brievenbus hebben.
    Hoe kan ik dit aangeven.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK