Geschil om de poetsdoek van één miljoen gaat verder

De eerste slag heeft Verhaag Drukkerij verloren.
De rechter deed uitspraak in het kort geding in het voordeel van manroland Benelux.
Nu laat Verhaag weten een vervangende achtkleurenpers te plaatsen en een bodemprocedure te starten. Bij Verhaag Drukkerij in Oldenzaal klapte in januari de keertrommel van de nieuwe manroland Evolution 708P achtkleurenpers. De drukkerij Rabolease en manroland Benelux kwamen samen niet tot een oplossing voor de ruim één miljoen kostende reparatie. Met hangen en wurgen wist de drukker het bedrijf draaiende te houden en spande een kort geding aan, samen met de leasemaatschappij, tegen de leverancier. De zaak diende op 9 april. Op 17 mei maakte de rechtbank bekend dat de vordering van Verhaag Drukkerij en Rabolease op manroland Benelux was afgewezen.
Afgelopen weekend berichtte de directie van Verhaag Drukkerij: ‘De schuldvraag en oorzaak van de crash zijn tijdens dit kortgeding niet inhoudelijk behandeld, hiervoor zal spoedig een bodemprocedure worden opgestart. Zo’n procedure vraagt tijd, dus zullen wij de gecrashte pers afbreken en elders opslaan. Op zeer korte termijn zullen we een andere, weliswaar gebruikte, achtkleurenpers plaatsen waarmee de drukcapaciteit weer op niveau is.’

Bron: Graficus en Tubantia

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK