Nieuw model voor online eten bestellen

Er is een wildgroei aan online initiatieven voor het bestellen van eten, in een poging om de populariteit van Thuisbezorgd.nl te evenaren of zelfs doorbreken. Dat heeft ook alles te maken met het klagen van ondernemers over de commissieverhoging op het eetplatform. Het lokale initiatief Happie is een leuk voorbeeld om eens door te nemen. Zij pretenderen een betaalbaar alternatief te hebben voor online eten bestellen. Consumenten betalen een eerlijke prijs voor hun bestellingen en ondernemers krijgen een transparant verdienmodel voorgeschoteld.

Happie lijkt in beginsel op het platform van Thuisbezorgd, dat de laatste maanden sterk negatief in het nieuws is geweest. Maar niets is minder waar. Happie beweert “uit te blinken in optimale gebruikerservaring en een feilloze techniek, waardoor de consument razendsnel en vooral veilig door de bestelprocedure wordt geleid. Daarnaast biedt het platform horecaondernemers een onderscheidend en transparant verdienmodel. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van Koninklijke Horeca Nederland een halt toe te roepen aan de steeds verder stijgende commissies, die door bestaande online platformen worden gevraagd.”

Eerst lokaal
Happie is een initiatief van de ondernemers Nick Stemerdink, Patrick Hermans en Singalita Dalhoeven, waarbij jarenlange expertise op het gebied van ICT, Marketing en Strategie zijn samengebracht. Happie is klaar om te lanceren! Het plan is om te starten in Enschede zodra er zich minimaal 25 restauranthouders hebben aangemeld. “De consument moet uiteraard wel wat te kiezen hebben. Zodra Enschede enthousiast is gemaakt breiden we als een olievlek uit richting overige Twentse steden, om uiteindelijk landelijk te gaan”, aldus Nick Stemerdink, mede-initiatiefnemer van Happie.

Everybody Happie
Happie is in tegenstelling tot veel andere partijen een volledig transparant en betaalbaar alternatief voor online eten bestellen. Met de steeds verder stijgende commissies die online platformen vragen begint er helaas een ongezonde situatie te ontstaan, waarvan de consument uiteindelijk de dupe wordt. De commissieverhogingen moeten immers weer worden terugverdiend. En dit betekent dat de consument hiervoor uiteindelijk de rekening krijgt gepresenteerd. Happie werkt met een even duidelijk als simpel verdienmodel, waarbij zelfs gebruik kan worden gemaakt van een gratis versie tot 1.000 euro omzet per maand. Zijn er meer mogelijkheden gewenst of is er een hogere maandomzet aanwezig, dan is er keus uit een drietal gestandaardiseerde pakketten met een vast maandtarief. Geen gedoe én duidelijkheid vooraf!

Groeikansen
De online eten bestelmarkt groeit hard en biedt enorme kansen voor horeca-ondernemers. Dit vanwege het feit dat de doelgroep makkelijk en tegen relatief lage kosten kan worden bereikt. Het belang en aandeel van online platformen is evident. Happie verwacht dat steeds meer horeca-ondernemers deze weg inslaan en gebruik maken van deze omzet verhogende dienstverlening.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK