Amsterdam omzeilt folderverbod met huis-aan-huiskrant

Kan het niet linksom, dan moet je rechtsom. Amsterdamse retailbedrijven, waaronder supermarktketen Dirk, zouden plannen hebben om een huis-aan-huiskrant uit te brengen nu er een folderverbod in de hoofdstad geldt. Dat meldt distrifood, dat zich weer baseert op Adformatie. Bij reclamevakblad Adformatie heeft men een dummy van de nieuwe krant, City.Amsterdam, al gezien.
Door een folder in de vorm van een krant uit te brengen denken de winkeliers het folderverbod te kunnen omzeilen. Sinds 1 januari mogen in Amsterdam namelijk alleen nog ongeadresseerde folders worden bezorgd als er op de brievenbus een Ja/Ja-sticker is geplakt. Maar dit geldt niet voor huis-aan-huisbladen. Door de aanbiedingen en advertenties via de nieuwe krant te verspreiden, hopen de retailers alsnog 300.000 adressen te bereiken.

Bron: distrifood/Adformatie

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK