CB Printforce installeert in VK Canon ColorStream 8000 en varioPRINT iX 3200

Logistiek dienstverlener CB is in ons land al mede eigenaar van digitaal printbedrijf Printforce. In 2019 opende het bedrijf een vestiging in het Verenigd Koninkrijk met een productielijn voor softcovers, kort gevolgd door een uitbreiding met hardcovers. Met de investering in Canon apparatuur wordt de capaciteit verder uitgebreid.

Canon At Print Force

De uitbreiding heeft Printforce in staat gesteld om over te schakelen op rol-naar-rol printen met een apart afwerkingssysteem, wat zorgt voor meer stabiliteit en flexibiliteit in de hele productieworkflow. Met de toevoeging van de iX vellenpers is het bedrijf beter gepositioneerd om te beginnen met het uitfaseren van tonerapparatuur en volledig over te stappen op inkjet, om de efficiëntie te maximaliseren.

Sinds de installatie van de ColorStream 8000 heeft het bedrijf de productiesnelheid verhoogd van 75 naar 133 m/min. Dit heeft ook gezorgd voor meer flexibiliteit en efficiëntie in de papierkeuze, waardoor het bedrijf een meer diverse reeks toepassingen kan aanbieden, terwijl de hoeveelheid afval tot een minimum wordt beperkt. Een laag stroom- en inktverbruik waren ook belangrijke overwegingen bij de investeringsbeslissing.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK