Canon twaalfde jaar op rij bovenaan ranglijst van Japanse bedrijven met patenten in VS

Canon, marktleider in imaging solutions, heeft bekendgemaakt dat de onderneming opnieuw nummer één is op de ranglijst van Japanse bedrijven en wereldwijd op de derde plaats staat van het aantal patenten dat in 2016 in de Verenigde Staten aan bedrijven is toegekend. Dit blijkt uit de eerste gegevens,, gebaseerd op patenten die in januari 2017 zijn uitgegeven, en door IFI CLAIMS Patent Services zijn gepubliceerd.

Als onderdeel van haar inspanningen op het gebied van R&D, streeft Canon actief naar het verwerven van patenten in een reeks landen en regio’s, waarbij rekening wordt gehouden met bedrijfsstrategieën en product- en technologietrends. De Verenigde Staten vormen met hun talrijke hightechbedrijven en omvangrijke markt, een uiterst belangrijke regio in termen van zakelijke expansie en de mogelijkheid van technologische allianties.
Technologische innovatie blijft onverminderd een hoge prioriteit voor Canon en maakt deel uit van het DNA van de onderneming. Dit wordt ondersteund met permanente investeringen in de ontwikkeling van een breed scala aan krachtige producten, solutions en services voor haar kernmarkten en nieuwe zakelijke omgevingen.
Door de nauwe samenwerking tussen de technologische divisies van Canon en de bedrijfsonderdelen die zijn gespecialiseerd in intellectueel eigendom, streeft de onderneming ernaar haar technologisch vermogen te vergroten en haar rechten op het terrein van intellectueel eigendom te versterken
Canon heeft in 31 achtereenvolgende jaren een positie in de Top-5 van bedrijven die houder zijn van patenten.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK