Duitse Handelsblatt waardeert diverse bedrijven in printmediabranche

Eind november publiceerde de Duitse zakenkrant ‘Handelsblatt’ een speciale editie met daarin een rangschikking van ’s werelds innovatiefste bedrijven. Een aantal bedrijven actief in de printmediabranche scoorden goed.
handelsblattHet Handelsblatt liet de lijst samenstellen op basis van het aantal patenten dat bedrijven de afgelopen 10 jaar op hun naam wisten te schrijven, en bovendien de mate waarin die patenten bijdragen aan de digitalisering van ‘klassieke’ technologieën. Wereldwijd bestaat de top 3 dan uit: Samsung, Johnson & Johnson en LG Electronics.

Op de ranglijst van Duitse bedrijven weet Heidelberg de 23e plek te veroveren (goed voor een 325e plaats in het wereldklassement), tot tevredenheid van Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer: “Dit bevestigt dat wij technologisch aan de leiding gaan als het om de digitalisering van onze industrie gaat – en ook dat we op koers liggen met de digitale transformatie van Heidelberg.”

In de Duitse ranglijst staan onder andere nog: bankbiljettendrukker Giesecke & Devrient (op plaats 28), persenbouwer Koenig & Bauer (41) en bijvoorbeeld ook Leonhard Kurz Stiftung (44), het moederbedrijf van foliespecialist Kurz Graphics.

De samenstellers van de lijst wijzen erop dat de digitalisering van een industrie tevens door spelers van buitenaf wordt aangejaagd. Dat is voor de grafische industrie zeker ook het geval: in de internationale Top 100 staat bijvoorbeeld Canon op plek 33, Fujifilm op 50, Ricoh op 61 en HP op 85.

Bron: Grafisch Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK