Bpost breidt zijn groene vloot uit met 22 nieuwe dubbeldektrailers

Op weg naar een duurzamere logistiek: dankzij de nieuwe Double Deck Trailers (DDT) worden leveringen vanaf de eerste kilometer voor Bpost een beetje groener.

Dit jaar gaat Bpost nog een stapje verder in zijn ecologische transitie met 22 bijkomende dubbeldekopleggers. Het bedrijf bezat er al 16, waarvan 5 met zonnepanelen. Eind 2024 zullen er dus zo’n 38 dubbeldektrailers rondrijden. Zij vervangen de standaardopleggers en maken het mogelijk om het aantal ritten en afgelegde kilometers tegen 2030 met 30% en tegen 2040 met zelfs 40 % te verminderen! Deze DDT’s kunnen op één rit immers 60% meer pakjes en post vervoeren dan de grote opleggers die momenteel in gebruik zijn. ​

De 22 dubbeldektrailers zijn uitgerust met geavanceerde opties. Ze hebben allemaal een beweegbare laadvloer en zonnepanelen op het dak die de energie leveren voor de laadvloer en laadklep.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK