Bpost levert brieven en pakjes uitstootvrij in Brussel

In de zone van Brussel leveren de postbodes de post en pakjes op een CO2-neutrale manier: ofwel te voet, ofwel met behulp van 61 elektrische voertuigen en 14 cargofietsen.

Op die manier worden de CO2-uitstoot en de hoeveelheid fijnstof drastisch verminderd, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Daarnaast zorgt dit ook voor minder verkeersopstoppingen in de stad. Ook de klant kan bijdragen tot het verlagen van de voetafdruk, door pakjes te laten leveren in een door hem/haar gekozen afhaalpunt in de buurt. Zo worden vruchteloze leveringspogingen en nodeloze kilometers vermeden. ​

Bpost Eco

Een hybride netwerk van 31 afhaalpunten, die werden gekozen voor hun gunstige ligging en hun goede bereikbaarheid, werd strategisch uitgedacht. De klanten moeten nooit meer dan 500 meter afleggen om hun pakje op te halen als ze terugkeren naar huis, als ze naar het werk gaan of als ze inkopen gaan doen. ​

In België streeft Bpost ernaar om tegen 2025 25 grote steden te bedienen zonder CO2-uitstoot, dankzij elektrische voertuigen, cargofietsen en een dicht netwerk van afhaalpunten (postkantoren, postpunten, pakjespunten enz.) en pakjesautomaten. Momenteel zijn de steden Mechelen, Leuven, Namen, Bergen en Louvain-la-Neuve ecozones.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK