Ricoh levert printers klimaattop

parijs klimaatRicoh is officiële partner van de COP21-klimaatconferentie van de Verenigde Naties die van 30 november tot 11 december plaatsvindt. Ricoh draagt zorg voor een veilige printinfrastructuur. Dit omvat onder meer de installatie van 190 apparaten, waaronder een grote hoeveelheid gereviseerde GreenLine-printers en multifunctionals, inclusief Ricoh- oplossingen voor documentbeveiliging en ‘follow you’-printing. Ricoh streeft, naar eigen zeggen, naar ontwikkeling van meer ‘duurzame IT- en documentmanagementoplossingen’ en wil daarmee haar bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Duurzame producten
Volgens een recent trendrapport van Ricoh Nederland zullen duurzame producten het op lange termijn winnen van niet-duurzame producten. Niet alleen omdat er minder grondstoffen, water en energie gebruikt worden bij de productie, maar ook omdat duurzame producten in hun levenscyclus goedkoper en schoner zijn. Daarnaast zullen organisaties bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen steeds vaker de hulp van hun leveranciers inroepen.

Bron: Ricoh Nederland

Lees ook: Ricoh toont verandering op Drupa

 


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK