Handleiding samenvoegen pdf bestanden

Schermafbeelding 2015-11-26 om 08.15.33De Ghent Workgroup brengt een gratis whitepaper uit over het samenvoegen van meerdere pdf-bestanden. Dat levert vaak problemen op, terwijl het een veel gebruikte handeling is binnen grafische bedrijven.
Met samenvoegen bedoelt de werkgroep het plaatsen van één of meer pdf-bestanden in een ander bestand, dat vervolgens ook weer als pdf wordt opgeslagen. De whitepaper gaat over de problemen die dat oplevert en de oplossingen daarvoor. Ook worden een aantal best practices besproken.
Eén van de tips is om zo min mogelijk variatie aan te brengen in de verschillende pdf versies. Met name verschillende eigenschappen tussen de samengevoegde pdf’s en de nieuwe pdf veroorzaken problemen. De versies moeten het liefst PDF/X-4 zijn. Dit is speciaal ontwikkeld voor drukwerk.

(bron: Signpro Benelux)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK