Ricoh Europe gaat 3D-printers van Leapfrog leveren

leapfrogRicoh Europe is sinds deze maand een officiële leverancier van Leapfrog 3D-printers. De samenwerking geldt in eerste in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië, en in de loop van dit jaar voor meer landen in Europa. Ricoh zal volledige service bieden voor de Leapfrog 3D-printers van het Alphense 3D-printerfabrikant. De focus zal aanvankelijk liggen op de sectoren educatie, (bouwkundig) ontwerp en productie. Ricoh zal installatie-, training- en supportcontracten bieden, waardoor Leapfrog hoopt voet aan de grond te krijgen in deze sectoren.

Volgens Ricoh is de samenwerking met Leapfrog een natuurlijk vervolg op de huidige 3D-printactiviteiten. Ricoh heeft 3D-printkoppen ontwikkeld en is OEM-provider voor tal van 3D-printerfabrikanten.
Leapfrog is drie jaar geleden gestart als spinoff van machinebouwer AV Flexologic, een producent van machines voor de verpakkingsindustrie. Het bedrijf maakte in eerste instantie 3D-printers voor de productie van eigen reserve-onderdelen. Nu is het één van de belangrijkste spelers in deze markt.
Bron: 3Dprint.com

Lees ook: Grafische ondernemers zien toekomst in 3D printshop

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK