Ricoh presenteert eerste 3D-printer

ricoh3dprinterRicoh heeft de lancering van de RICOH AM S5500P aangekondigd; het eerste 3D printsysteem onder het Ricoh-merk. Het publiek krijgt het systeem voor het eerst te zien tijdens formnext in november in Frankfurt. Het nieuwe 3D printsysteem is medio 2016 verkrijgbaar in Europa.
Deze 3D-printer van Ricoh is bedoeld voor industriële toepassingen. In september 2014 lanceerde Ricoh de Additive Manufacturing Business (AM Business). Tot nu toe werden daarbij 3D printers van derden aangeboden, evenals een breed scala aan AM-diensten, zoals advies, 3D-datadesign en fabricage. De RICOH AM S5500P wordt onderdeel van het uitgebreide dienstenaanbod op dit gebied.
Bron: Ricoh

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK