Ricoh Nederland schrapt 220 arbeidsplaatsen

De directie van Ricoh Nederland heeft een reorganisatie aangekondigd, waarbij ongeveer 220 volledige arbeidsplaatsen worden geschrapt. Door de sanering wil het Japanse printer- en documentmanagementconcern de kosten terugbrengen en het huidige verlies van de Nederlandse organisatie binnen 24 maanden ombuigen naar winst. Ricoh Nederland heeft een omzet van zo’n tweehonderdvijftig miljoen euro en telt zo’n 1300 werknemers.

De ontslagronde zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2017. De directie van Ricoh Nederland heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad en de vakbonden geïnformeerd over haar voornemen. Het voorstel bevat een sociaal plan voor de 220 ontslagen medewerkers, dat ook outplacementbegeleiding biedt. Bijna alle “weggesneden” functies zijn administratief (ondersteunend) van aard en betreffen de afdelingen marketing, financiën, personeelszaken en ‘delivery & fulfillment’.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK