HP en MoviĜo Robotics lanceren mobiele robot

HP en MoviĜo Robotics kondigen de lancering aan van een autonome mobiele robot (amr), ontworpen voor de grafische industrie. De Ŝharko5 heeft kortere vorken dan andere pallettransportvoertuigen en is ontworpen voor het transport van pallets met printmedia. 

De amr kan media rechtstreeks in en uit persen laden en lossen. De automatiseringsoplossing Ŝharko5 wordt gedemonstreerd aan printprofessionals tijdens het Dscoop Edge Indy-evenement in Indianapolis..

Hp En Movigo Robotics Lanceren Sharko5 Autonome Mobiele Robot Voor De Grafische Industrie

De Ŝharko5 maakt deel uit van een totaaloplossing die niet alleen bestaat uit een robot, maar ook uit een intelligente softwareoplossing genaamd INDI. INDI is ontworpen om te communiceren met HP Indigo Presses en maakt interfaces met persen mogelijk, beheert palletlocaties in het magazijn en beheert palletlocaties in de buurt van persen en finishers. Gecombineerd met de autonome mobiele robots Ŝharko5 functioneert de oplossing voor pallettransport in elke drukkerij, waardoor handmatige arbeid wordt bespaard en de workflow wordt gestroomlijnd, terwijl de persen continu operationeel blijven. In combinatie met de HP Semi-Autonomous Press-kit werken de pers en de AMR samen voor synchrone werking.

“Wat de gecombineerde oplossing van MoviĜo Robotics en HP onderscheidt, is dat we de Ŝharko5 van de grond af aan hebben ontwikkeld om de grafische industrie te bedienen. De Ŝharko5 heeft een nog kleiner profiel dan een palletwagen, waardoor hij, samen met zijn geavanceerde navigatiesensoren, op een actieve productievloer kan werken zonder dat er wijzigingen op de werkvloer hoeven te worden aangebracht. Het kleine profiel van de Ŝharko5 en de mogelijkheid om pallets vanuit beide richtingen op te pakken, geven hem ook de unieke mogelijkheid om HP’s B2-persen te laden en te lossen. Dankzij deze innovatie kan één enkele persoperator toezicht houden op meerdere persen”, zegt Diego Diaz, Global Product Manager Automation bij HP.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK