BOBST verwerft meerderheidsbelang in Dücker Robotics

Bobst Group heeft 70% van het aandelenkapitaal van Dücker Robotics verworven. Dücker Robotics is een wereldleider in het gebruik van robots bij zowel het laden als het palletiseren in de golfkartonsector en biedt tevens mogelijkheden in de vouwkartonsector.

De strategische overeenkomst, die op 28 april 2023 werd gesloten, maakt deel uit van de industrievisie van Bobst (Zwitserland) voor de toekomst van de verpakkingswereld, waarin de hele verpakkingsproductielijn verbonden en veel meer geautomatiseerd zal zijn.

“In een tijdperk waarin converters worden geconfronteerd met hogere eisen dan ooit door de wereldwijde booming vraag, specifiek in de e-commerce markt, terwijl ze tegelijkertijd worden geconfronteerd met uitdagingen in tekorten aan mankracht, is automatisering nog nooit zo belangrijk geweest voor onze klanten. Dücker Robotics heeft 20 jaar bewezen leiderschap in de ontwikkeling van robotsystemen voor de meest geavanceerde converting machines, en we zijn erg enthousiast om te zien wat we samen kunnen bereiken,” zei Jean-Pascal Bobst, CEO van Bobst Group.

Het huidige managementteam van Dücker Robotics (Italië) blijft aan.

Foto 1: Samenwerking tussen Bobst en Dücker Robotics-teams
Foto 2: Dücker Robotics met Bobst golfkartonoplossingen

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK