Bobst kijkt positief naar 2022

Bobst zegt in 2021 70% toename te hebben gezien in de bestellingen die het bedrijf ontvangt. Ook hier weer double digit groei, die echter relatief moet worden bezien ten opzichte van 2020, het jaar waarin corona vooral krimp liet zien bij vele high-end fabrikanten.

De fabrikant zegt dat als de negatieve effecten van corona niet zouden hebben meegeteld, de groei toch 40% zal zijn geweest. Bobst kondigde al aan haar prijzen te moeten verhogen met ingang van 2022.

Bobst Masterline
Bobst Masterline DRO

Meest recente nieuwe product is de Bobst Masterline DRO voor golfkartonindustrie. Naar eigen zeggen waarschijnlijk de meest opmerkelijke machine die werd aangekondigd om aan de dringende eisen van de
e-commerce te voldoen. De meest veelzijdige, automatische en ergonomische machine produceert de ultieme productiviteit en ongeëvenaarde kwaliteit met binnen-buiten bedrukking.

Bobst maakte bovenstaande video om het jaar 2021 in samen te vatten.

Vooruitblikkend naar 2022 zal digitalisering de belangrijkste drijfveer zijn voor etiketten – converters zullen op zoek gaan naar complete end-to-end gedigitaliseerde oplossingen om hun productievloer te optimaliseren. Alles wat kan worden gedigitaliseerd, zal worden gedigitaliseerd, waardoor converters sneller kunnen leveren, met betere kwaliteit en minder afval, en zo kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar on-demand etikettenproductie.

Bron: Bobst

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK