Adobe stopt met support voor Pantone kleuren

Print- en prepressprofessionals hebben hun ongerustheid geuit over de informatiekloof rond het besluit van Adobe om Pantone Color Libraries te verwijderen uit toekomstige versies van zijn Creative Cloud-producten.

Afgelopen maand publiceerde Adobe een technisch bulletin over ‘wijzigingen die eraan komen in de Pantone Color Libraries’. Toen werd al duidelijk dat de Pantone Color Libraries zouden worden verwijderd uit Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Color en Adobe Capture. Maar het nieuws dringt nu pas echt goed door.

Pantone Adobe

In de industrie wordt gespeculeerd dat de situatie het gevolg is van ‘een enorme commerciële ruzie’ over licentiekosten.

Printweek heeft Adobe en Pantone benaderd voor commentaar.

Marcie Foster, Pantone-director of Brand Management and Marketing Communication, reageerde en zei dat Adobe en Pantone ‘al lange tijd partners zijn en blijven’.

Foster: “Helaas is de huidige implementatie van de Pantone-bibliotheek binnen Adobe’s Creative Cloud-apps verouderd met veel ontbrekende kleuren evenals onjuiste informatie. Om de beste gebruikerservaring voor onze gebruikers te bieden, hebben de bedrijven samen besloten om de verouderde bibliotheken te verwijderen en verder samen te werken aan een betere in-app ervaring.” Wat dat laatste betekent is verder niet bekendgemaakt.

Adobe had op het moment van schrijven nog geen commentaar gegeven.

Pantone is eigendom van Danaher, dat ook eigenaar is van Esko, X-rite, Videojet en Linx.

Lees verder bij Printweek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK