294 trendy kleurtjes van Pantone

Voor het eerst sinds 2016 voegt Pantone nog eens wat kleurtjes toe aan de PMS-waaier, en daarmee komt het totaal aantal swatches in het kleurboek op meer dan 2100.

pms-more-colorsDe fabrikant omschrijft de nieuwe kleuren als: ‘neutrals, tans, grays, navy and blacks’, en ze zitten verspreid door de kleurboeken heen. Je kan trouwens meteen aan de slag met de nieuwe tinten, want de meest up-to-date color libraries zijn nu al beschikbaar binnen de recentste versies van Photoshop, Illustrator en InDesign.

Pantone Extension

Verder komt Pantone ook met een nieuwe versie van z’n Extension, die je toelaat om zowel in PMS als in het FHI-kleursysteem (Fashion, Home + Interiors) op zoek te gaan naar passende kleurtjes. In de Extension kan je tevens voor elk kleurtje de RGB, HEX en LAB-waarden opvragen, en omgekeerd voor elke tint in CMYK, RGB en HEX-waarden op zoek gaan naar de beste match in de PMS-waaier. De Pantone Extension is gratis en beschikbaar via Adobe Exchange.

Stef Verhoeven

Stef is grafisch autodidact, zaakvoerder van Argosgrafix, blogger op JumpLine.eu en freelance graphic arts journalist voor grafische vakbladen in België en Nederland.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK