Bobst heeft Italiaanse diepdrukpers fabrikant Cerutti overgenomen

Bobst zegt met de overname van Cerutti haar positie in de diepdrukmarkt te willen versterken. Gruppo Cerutti is een bedrijf welke in 1920 werd opgericht in Casale Monferrato, in het noordwesten van Italië. Het bedrijf is gespecialiseerd in diepdrukpersen voor verpakkingen, uitgeverijen, en speciale druk- en verwerkingsapparatuur.

Bobst Italy
Bobst Italy

Bobst zei afgelopen week dat het met de overname in lijn is met de strategische doelstelling om zijn technologie en marktleiderschap in de wereldwijde diepdrukmarkt verder te consolideren. Bobst Italia, gevestigd in San Giorgio Monferrato, is het wereldwijde kenniscentrum van de Zwitserse groep Bobst voor diepdruk-, lamineer- en coatingtechnologieën voor de flexibele verpakkingsindustrie.

Bobst heeft wereldwijd meer dan 5.600 mensen in dienst. In 2020 bedroeg de omzet van de groep:
€ 1,3 miljard met een bedrijfsresultaat van bijna
€ 41,8 miljoen en een nettoresultaat van
€ 16,4 miljoen, vergeleken met ruim € 50 miljoen in 2019.

30 medewerkers naar Bobst

Cerutti Logo

Door de transactie heeft de Bobst-groep het merk Cerutti, de intellectuele eigendomsrechten en alle immateriële activa van het bedrijf verworven. 30 Cerutti-medewerkers zullen het team van Bobst Italia in de vestiging in San Giorgio Monferrato komen versterken.

“We zijn zeer verheugd dat de procedure eindelijk is afgerond, waardoor een einde is gekomen aan een periode van onzekerheid voor de belanghebbenden van Cerutti, zowel lokaal als wereldwijd”, aldus Davide Garavaglia, algemeen directeur van Bobst Italia en hoofd van de productlijnen diepdruk, vacuüm, coating en lamineren.

“Na deze afronding kunnen we de Cerutti-technologie samen met haar technische experts in onze organisatie integreren, wat een aanvulling vormt op onze bestaande knowhow en capaciteiten. Het betekent ook dat we nu het hoge niveau van service en ondersteuning van Bobst kunnen bieden aan Cerutti-machines die wereldwijd zijn geïnstalleerd.”

Bron: Printweek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK