Bobst introduceert nieuwe 8-kleuren CI flexopers

Met de Vision CI presenteerde Bobst een nieuwe centrale flexodrukpers voor cilinders, die in bedrijf is op
’s werelds grootste vakbeurs voor de kunststofindustrie – K 2019 (hal 4, stand A39), tot 23 oktober in Düsseldorf loopt, en op hetzelfde moment op een interne beurs op Bobst Bielefeld.

Zoals de fabrikant in een media-release aangeeft, moet de machine in staat zijn om een breed scala aan verschillende materialen voor alle oplages efficiënt te verwerken. Volgens de fabrikant is de verpakkingspers, die is ontworpen voor snelle jobwisselingen met korte levertijden, voorzien van een aantal nieuwe technische ontwikkelingen en een hoge mate van automatisering. Beide moeten herhaalbare processtabiliteit, een aanzienlijke vermindering van afval en eenvoudige productie(s) mogelijk maken.

bobst_vision_ci

“Met Vision CI realiseert Bobst zijn visie op de toekomst van flexodruk op centrale cilinders”, aldus Mark McInulty, Managing Director CI Flexo Printing. De pers zal in eerste instantie beschikbaar zijn in een 8-kleuren versie, met zowel oplosmiddel- als watergebaseerde inkten. De pers heeft ook een compact, ergonomisch en modulair ontwerp, waardoor hij eenvoudig te installeren en op te zetten is.

McInulty: “De pers kan na levering bij de klant binnen vier weken in bedrijf worden gesteld”

De zogenaamde ‘smartHeat’-technologie stelt de machine in staat om de warmte te gebruiken als interne energiebron, terwijl de ‘smartClean’-technologie het inkt- en oplosmiddelverbruik vermindert. Tot slot zijn ‘smartKey’ en ‘smartSet’ ontworpen om de productiviteit van de persen te verhogen door de make-ready tijd, en materiaalverspilling te verminderen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK