Bobst verhoogt prijzen met maximaal 5%

Het kon niet uitblijven dat ook machine- en systeemontwikkelaars prijzen zouden gaan verhogen voor apparatuur en diensten. Na de golf aan prijsverhogingen voor met name consumables, zijn nu dus machines en software aan de beurt.

Bobst Italy

Bobst noemt een aantal redenen waarom zij hun prijzen met 5% verhogen: materiaalkosten, transportkosten en andere verstoringen in de toeleveringsketen, en de krapper wordende arbeidsmarkt met ook hier hogere kosten als gevolg.

Bobst zegt in een persbericht dat met name metalen voor de fabricage van printsystemen tot ‘ver buiten de projecties zijn gestegen’.

Koudgewalste staalplaat is in prijs gestegen met 126 procent.

Naast staal zijn ook de prijzen van aluminium gestegen, iets wat al eerder werd gemeld door de bekende leveranciers van CPT-materialen. Daarnaast zegt Bobst dat vrijwel alle andere consumables, die invloed hebben op de kosten van de ‘machinebouw’, zijn gestegen en dat de prijsverhoging van maximaal 5% niet te vermijden is. De verhoging gaat in op 1 januari aanstaande.

Jean-Pascal Bobst, CEO van Bobst, zegt dat het niet uit te sluiten is dat verdere verstoringen de prijzen in 2022 zouden kunnen beïnvloeden.

Bron: Bobst

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK