Ook prijsverhogingen van de Flint Group

Flint Group kondigt wereldwijde prijsverhoging aan voor alle Sheetfed inkten en coatings, press room chemicaliën en transfer media producten.

Flintgroup Ink

Flint Group Offset Packaging Solutions (OPS) kondigt de intentie aan om de prijzen van alle Sheetfed Inks en Coatings, Press Room Chemistry en Transfer Media Producten verder te verhogen.

De uitdagingen in de toeleveringsketen en de stijgende kosten waarmee alle toeleveranciers van de grafische industrie worden geconfronteerd, vertonen geen tekenen dat ze hun momentum verliezen. Flint Group OPS is geconfronteerd met tekorten over de hele breedte van de toeleveringsketen, waaronder belangrijke grondstoffen, verpakking, internationaal vrachtvervoer en lokale logistiek. De omstandigheden zijn de afgelopen maanden verder verslechterd en de kosten zijn tot ongekende hoogten gestegen.

De snelle kostenstijging en het tekort aan aanbod zijn waarneembaar in alle inkoopcategorieën, waarvan de overgrote meerderheid te maken heeft met pigmenten, harsen, oliën, organische chemicaliën, oplosmiddelen en additieven, alsook een aanzienlijke stijging van de kosten van staal, plastic, golfkarton en houten verpakkings-
types. Bovendien heeft de impact van de Covid-19 pandemie, in combinatie met de stijgende brandstofkosten, geleid tot een stijging van de vracht- en logistieke kosten die zijn weerga niet kent.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK